h

Weekbrief 17 van 23 t/m 29 april 2007

29 april 2007

Weekbrief 17 van 23 t/m 29 april 2007

De SP is duidelijk een professionele partij geworden. Dat laat zich zien door de vele prijzen die de SP op marketingcommunicatiegebied krijgt. Het was niet verrassend dat in de e-mail nieuwsbrief van de MarketingTribune in de opening stond:
SP wint Nederlandse Huisstijlprijs

Tekening week 17

AMSTERDAM - De huisstijl van de Socialistische Partij is volgens de jury van de Nederlandse Huisstijlprijs de beste die de afgelopen twee jaar in Nederland is ontwikkeld. 'Veelzijdig en toch eenduidig' is volgens de jury het kenmerk van de huisstijl. 'En humor en rood, erg veel rood, waardoor ook het rood onderscheidend is.'

Blijkens het juryrapport komt de eer van de bekroning toe aan zowel ontwerpbureau Thonik, als aan opdrachtgever SP. Beide ontvingen daarom de bij de Huisstijlprijs behorende gouden logo's.

SP in de SoeP
De partij van Jan Marijnissen wordt vaker geroemd om de kracht van haar communicatie. Met behulp van culinair recensent Johannes van Dam ontwikkelde de SP het in de verkiezingscampagne succesvolle merk SoeP. Marijnissen behoort bovendien tot de genomineerden voor de titel
Marketeer of the Year.

De Nieuwe huisstijl van de SP is dan ook door vriend en vijand als erg goed ervaren. Ook is Jan Marijnissen genomineerd voor de marketeer van het jaar en is de internetsite van de SP al jarenlang de beste gebleken. Dat is professionaliteit!
Dat de andere partijen nog steeds de SP links laat liggen is letterlijk gezien een goede zaak, maar figuurlijk moet het toch tot de top van die partijen doordringen dat zonder de SP het in de toekomst toch niet meer kan. Bij de PvdA is het al een beetje doorgedrongen en vallen ze nu over elkaar heen in een poging eventueel nog te redden wat er te redden valt. Jammer voor hen snelt de SP hen virtueel met aantallen zetels voorbij. Hoe zal dat uitpakken?

Woensdag was er een grote regionale bijeenkomst voor de gemeenteraadsleden uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden in WLZ Het Gebouw in Gorinchem. Het ging om de manier van samenwerken in de toekomst. Hoe kunnen we als één regio een goede samenwerking krijgen zonder dat de afzonderlijke gemeenteraden niets meer in te brengen hebben. Het wordt weer een aparte constructie binnen een gemeenschappelijke regeling, zonder dat er een aparte bestuurslaag wordt gevormd. Tijdens de bijeenkomst woensdag werd aan de hand van een case over waterberging, gespeeld hoe dat zou gaan functioneren in de toekomst. Het was duidelijk: als we het zo willen zal er veel naar elkaar moeten worden geluisterd en af en toe flink wat water in de wijn van eigen standpunten moeten worden gedaan. Bijeenkomsten als deze zijn in elk geval goed om elkaar, de gemeenteraadsleden van de verschillende gemeenten, goed te leren kennen.
Donderdag was er dan de lang verwachte raadsvergadering waarin de Nieuwe Hoven aan de orde kwam. Nu zou voor eens en voor altijd duidelijkheid moeten komen over het wel of niet tweezijdig openen van de Nieuwe Hoven. Het was duidelijk. Alleen Stadsbelang/Leefbaar en het CDA bleven bij hun standpunt dat de Nieuwe Hoven open moest. De kiezers hadden dat gezegd. Dat het miljoenen zou gaan kosten en het maar een tijdelijke oplossing was kon hen niet schelen. De andere partijen wilden graag alternatieve oplossingen zoeken. Zie hierover meer het stuk hier op de site.
Hoewel sommige mensen het nu wel weer eens zien regenen, wens ik je toch een fijne en zonnige week toe.

Gerard Broekman, raadslid SP-afdeling Gorinchem

SP jasje

U bent hier