h

Weekbrief 16 van 16 t/m 22 april

22 april 2007

Weekbrief 16 van 16 t/m 22 april

Drukker moet het toch niet worden anders zullen we gewoon zaken aan ons voorbij moeten laten gaan.
Maandagavond begon het al. We waren uitgenodigd door Rien Stolk, voorzitter van de stichting Wonen Leren Zorg en projectleider van de projectgroep Brede Scholen, Schepenenstraat en Stalkaarsen. De raadsleden kregen uitleg over de manier waarom WLZ Het Gebouw tot stand is gekomen en hoe dat bij de Brede Scholen gaat gebeuren als de gemeenteraad daar mee akkoord gaat. Nadat we een rondleiding hadden gehad door Het Gebouw werd in een collegelokaal (wat verhuurd wordt buiten de schooluren) een uitleg over de manier waarop alles is gefinancierd. Heel interessant en goed bedacht, waardoor er meer kan gebeuren dan op ‘normale’ wijze.

Woensdag zijn we met 2 personen naar de BusinessVakdagen geweest in de Evenementenhal. Het is goed om daar naar toe te gaan omdat je daar toch weer mensen tegenkom waar je eventueel wat mee zou kunnen. We hebben dan ook weer goede gesprekken gehad met ambtenaren en andere voor ons belangrijke mensen.

Donderdag vanaf 16.00 uur was er een avond van het Pact van Bleskensgraaf. Een samenwerkingsorganisatie vanuit de zorg. De titel van de bijeenkomst was ‘Civil Society, de burger aan zet’. Zo’n vergadering was er al geweest op 18 januari (zie weekbrief 3), maar door het slechte weer toen waren verschillende mensen, waaronder de belangrijkste spreker, Prof. Hans Dekker, nooit in de Til kunnen komen. Hij was er nu wel en hield een erg goed verhaal over de achtergronden, ontwikkelingen en doelstellingen van Civil Society. In het kort kwam het er op neer dat er meer moet worden samengewerkt en dat de vrijwilligers op een juiste wijze moeten worden benaderd en ‘gekoesterd’. Ik zal proberen deze week een verslag op onze site te krijgen. We konden om ongeveer 21.30 uur naar huis.

Vrijdag ben ik naar een dag geweest welke was georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Hendrik Ido Ambacht. Ook daar weer verhalen over samenwerking in het kader van de al veelbesproken Randstadprovincie. Ik weet nog niet of we blij zouden moeten zijn met een grote Randstadprovincie. Ik ben erg bang dat daardoor de burger toch weer in het gedrang gaat komen. Het bleek ook dat eigenlijk alleen de Commissaris van de Koningin Dhr. Franssen erg voor zo’n provincie was. Dordrecht werd neergezet als een goed voorbeeld van samenwerking binnen de Drechtsteden. We zullen er zeker nog wel veel meer van horen.

Zaterdag weer de gehele dag met de marktkraam in de stad gestaan. Het was erg mooi weer, hoewel het wel iets warmer had kunnen zijn. We hebben handtekeningen opgehaald voor de landelijke SP-actie om een onafhankelijk onderzoek te krijgen om er achter te komen hoe de besluitvorming is gegaan wat heeft geleid tot het geven van Nederlandse steun aan de inval in Irak. De PvdA heeft daar altijd een groot punt van gemaakt tijdens de verkiezingen, maar bij de coalitievorming heeft Balkenende zich erg verzet dat er een onderzoek zou komen. Alleen de Eerste Kamer heeft nu nog een mogelijkheid om een onderzoek te eisen. We hebben ruim 300 handtekeningen verzameld en zullen deze naar de landelijke partij sturen. Uiteraard hebben we weer veel verhalen gehoord van mensen die deze verhalen aan ons kwijt wilden. Soms word je wel eens moedeloos van de problemen, die toch vaak te maken hebben met de RSD, en dan te weten dat we steeds te horen krijgen dat alles toch erg goed loopt daar. We zullen echter blijven doorgaan om te proberen verandering daar voor te krijgen.

Maak er weer een prettige week van en misschien zien we u bij de gemeenteraadsvergadering van a.s. donderdag.

Gerard Broekman, raadslid SP afdeling Gorinchem

U bent hier