h

Weekbrief 15 van 9 t/m 15 april 2007

15 april 2007

Weekbrief 15 van 9 t/m 15 april 2007

Het blijft doorsudderen, het afscheid van wethouder H. Netze. Het antwoord wat we hebben gekregen van de burgemeester lijkt ook niet te kloppen. Er is wel degelijk wat aan de hand met de huishoudelijke tak van de Rivas. Waarom moeten de personeelsleden dan geïnformeerd worden over eventuele ontslagen? Waarom moeten er keuzes worden gemaakt door personeelsleden om voor zichzelf te gaan beginnen omdat dat voor de Rivas goedkoper is?. Blijft dan de kwaliteit van de zorg dan echt wel hetzelfde zoals is beloofd?

Tekening week 15

Er wordt vanuit de Rivas zelfs opgeroepen om mee te doen aan de demonstratie tegen de privatisering in de zorg. Op onze site kan je alles over deze zaak lezen en het zal voorlopig nog wel doorgaan.

Dinsdag hadden we weer een raadsbijeenkomst. Vooral de presentatie van de gemeentelijke infrastructuur was belangrijk want daar zat ook de Nieuwe Hoven in. We zullen moeten wachten tot de raadsvergadering om te zien hoe dat wordt opgelost. Fractievoorzitter Hannie Hania heeft al een voorschot in het AD genomen en heeft aangegeven dat wat haar betreft de Nieuwe Hoven in twee richtingen open zal moeten. Ten koste van wat dan ook. Ook mag het heel veel geld kosten, ook al is de oplossing maar voor enkele jaren. Het standpunt van de SP is op deze site al vele malen voorbijgekomen.
We kregen ook een presentatie over de veerdienst. Er zal een watertaxi komen naar Sleeuwijk. Dat is goedkoper en makkelijker. Het busvervoer is de reden dat het qua gebruikers van de veerdienst achteruit is gegaan. Jammer maar de watertaxi zal wel een goede oplossing zijn. Ik ga in elk geval altijd met veel plezier met de watertaxi in Rotterdam over de Maas.
Aan de raadsbijeenkomst ging een bezoek aan het WLZ het Gebouw en de Gorcum Museum vooraf. Ik ging met enkele ambtenaren van de gemeente daar even kijken i.v.m. de dag van de Architectuur. Op woensdag hadden we een grote vergadering hierover met de participanten in het evenement. We spraken o.a. over de tentoonstelling, die zal worden gehouden in het WLZ Gebouw, en het boekje waarin de fiets-/wandelroute wordt beschreven langs alle gebouwen die een architectuur plaquette hebben aangeschaft. Het wordt heel mooi.
Op vrijdag ben ik daarvoor ook nog naar Rotterdam gereden om bij het architectenbureau, waar ik vroeger heb gewerkt en van waaruit de brandweerkazerne hier in Gorinchem is ontworpen, te vragen of we de maquette van dit gebouw mogen gebruiken voor de tentoonstelling. Was geen probleem. Ik kreeg zelfs een DVD met tekeningen en foto’s van de kazerne mee om te gebruiken.

Vrijdagmiddag had ik een interessant gesprek met de fractievoorzitter van de PvdA uit Giessenlanden bij mij thuis. We hebben het over allerlei dingen gehad die betrekking hebben op zaken in Gorinchem en Giessenlanden. O.a. over de intake gesprekken die worden gevoerd voor de RSD. We hadden hierover een motie ingediend, die is verworpen. Ik heb met Adrie Beumker vroeger nog samengewerkt in het dagverblijf voor verstandelijk gehandicapten. Dan blijft dan heel je leven toch een band bestaan.

Helaas kon ik zaterdag niet naar de kinderboerderij in het Gijsbert van Andelpark, waar een vergadering werd gehouden van het Groene Hart overleg. Een overleg van de progressieve partijen binnen het groene hart. Tweede Kamerlid van de SP Hans van Leeuwen zou spreken. Ik ken hem erg goed.
Ik had me al eerder aangemeld voor een uitleg over de restauratie van de maquettes van het stadhuis van Rotterdam in de Van Nellefabriek te Rotterdam op dezelfde tijd. Was zeer interessant te horen en zien hoe grote gipsen modellen vakkundig worden gerestaureerd. Ik was blij dat ik daar ben geweest en zal zeker nog eens teruggaan om de vorderingen te zien. Onwillekeurig bedacht ik mij of er in Gorinchem ook van zulke maquettes van oude gebouwen bewaard zijn gebleven. Van de Oude Doelen of het Gorcums museum bijvoorbeeld. Ik ga er eens achterheen.

Zaterdag werd ik nog opgebeld door iemand die mij mededeelde dat de volkstuintjes aan de Schelluinsekade worden gezien als bedrijfsterrein en zij zullen in de toekomst 175% meer voor hun watergebruik moeten gaan betalen. Ga ik volgende week ook maar eens achterheen.

Zaterdag a.s. 21 april staan we met onze kraam weer in het centrum van de stad. We gaan in elk geval handtekeningen ophalen om een onafhankelijk onderzoek te vragen naar informatie waar de Nederlandse regering haar steun aan de oorlog tegen Irak op heeft gebaseerd. Er moet openheid van zaken komen!
Zien we u dan ook bij de kraam?

Gerard Broekman, raadslid SP-fractie Gorinchem

U bent hier