h

Foutje van de VVD ?

25 maart 2007

Foutje van de VVD ?

We gaan er maar vanuit dat er een foutje is gemaakt op de site van de VVD Gorinchem.
Er is mogelijk iets fout in het aantal uitgebrachte stemmen op hun enquête over de Nieuwe Hoven op de VVD site.

Het kan toch bijna niet dat in 7 weken tijd 3520 bezoekers voor de openstelling van de Nieuwe Hoven hebben gestemd ( van 813 naar 4333 voorstemmers) en het aantal tegenstemmers slechts is opgelopen van 1654 naar 1696 (+42) t.o.v. 31 januari 2007.

Dit zou dus betekenen dat van de 3562 bezoekers (in 7 weken zou betekenen dat 10% van het aantal inwoners van Gorinchem alleen al in de afgelopen 7 weken is langsgeweest op de VVD site), slechts 1 % tegen openstelling zou hebben gestemd en 99 % voor terwijl de verhouding tot 31 januari geheel anders was.

Zou het een foutje zijn?

U gelooft het niet??

De SP webmaster neemt regelmatig "foto's" van diverse sites. Zo ook nu. Onderstaand de situaties op 31 januari en 25 maart 2007.

Hier de stand op 31 januari 2007
31 januari 2007

En hier de stand op 25 maart 2007
25 maart 2007

We wachten de reactie van de VVD af.

Onderstaand kunt u de pagina's vergroot bekijken. (met de muis klikken vergroot de pagina nog verder, terug d.m.v. de pagina terug toets).

Op de site Gorinchem-presenteert.nl is het volgende nieuws over deze "zaak" te vinden:

Beïnvloedbare stemming
De afdeling Gorinchem van de VVD heeft op haar site een poll over het wel of niet sluiten van de Nieuwe Hoven. De SP bekeek deze poll en zag er iets vreemds aan. Onze interesse werd gewekt en we namen zelf eens een kijkje. En inderdaad, de stemming ziet er op zijn minst vreemd uit. Nu werkt Gorinchem Presenteert ook met een poll en (zoals nu bleek) ook nog via dezelfde leverancier als de VVD. We zagen toen al snel dat de poll niet beveiligd was en dat iedereen net zoveel kon stemmen als hij wilde. Probeert u onze poll maar en u zult zien, dat u slechts één keer kan stemmen. Bij de VVD waren hier geen grenzen aan gesteld en het kostte ons dan ook geen enkele moeite om de poll te beinvloeden en binnen 5 minuten het aantal NEE-stemmers met zo'n 50 stemmen te verhogen. Het is een kwestie van doorbijten om de NEE-stemmers de JA-stemmers te laten overtroeven.

U bent hier