h

Bezoek Gorcums Museum

22 maart 2007

Bezoek Gorcums Museum

Wat hadden ze er een werk van gemaakt. De staf, vrijwilligers en bestuur van het Gorcums Museum. De gemeenteraadsleden en fractie-assistenten waren uitgenodigd. Veel vrijwilligers, het bestuur en de staf waren aanwezig. Alleen ontbraken er maar liefst 15 van de 23 gemeenteraadsleden en alle fractie-assistenten. Dat is jammer en pijnlijk.

Jammer omdat zij een leuke rondleiding hebben gemist. Een rondleiding waarbij het gehele museum werd bezocht.
De hedendaagse kunst werd op een leuke manier gebracht door Piet Augustijn. De twee huidige exposities werden door de 2 exposerende kunstenaars Jan Eric Visser en Henk van Bennekum verduidelijkt en de historische afdeling werd door Rob Kresner behandeld. Uitermate leerzaam en onderhoudend.

Pijlijk omdat de Gorcumse gemeenteraad beslissingen moet nemen over het Gorcums Museum. En pijnlijk omdat het richting het Gorcums Museum een mogelijk niet betrokkenheid zou kunnen uitstralen.
Aanwezig waren de gemeenteraadsleden Trix van der Torren en Ellen Kist (VVD), Cees van der Roest (CDA), Annet Ardesch en Gerda Soudain (PvdA) en Natali Martens, Gerard Broekman en Piet van Andel (SP).
Natuurlijk veroordelen we het niet aanwezig zijn niet, iedereen zal een goede reden hebben om niet te komen. In ieder geval 1 persoon vierde de verjaardag van haar echtgenoot. Jammer blijft het wel.

U bent hier