h

Bewoners Lingewijk ontvangen bericht van Bevo en gemeente

23 maart 2007

Bewoners Lingewijk ontvangen bericht van Bevo en gemeente

De bewoners in de Lingewijk hebben vandaag bericht ontvangen van Dick van Zanten (directeur Bevo) over de toekomstplannen voor hun wijk. De wijk is gesplitst in een aantal deelbuurten. Een aantal deelbuurten zullen worden gerenoveerd ( het tuindorp Zandvoort), een groot aantal woningen zal een instandhoudingsbeurt krijgen (de huizen ten zuiden van de ABC straat), de huizen in de Jan van der Heijdenstraat zullen nog worden onderzocht (daarna of renovatie of sloop),

De aireywoningen tussen de ABC straat en de Ijsbaan (Suzanne van Oostdijksetraat en Willem vd Veldestraat) zullen worden gesloopt. De overige woningen van Bevo zullen normaal onderhoud krijgen. Al met al voor veel bewoners vandaag een mededeling die voor paniek zal zorgen.
De SP fractie zal de "zaak"goed volgen en de bewoners zonodig (individueel) bijstaan. Ook zal de fractie een standpunt gaan bepalen over de plannen met de Lingewijk.Ook zullen we een of meerdere bewonersbijeenkomsten (georganiseerd door de Bevo) bijwonen.

Overigens is t.o.v. de Haarwijk (sloop Van Zomerenlaan e.o.) nu al door de Bevo een les getrokken. Met grote letters staat in de informatie die de Lingewijkbewoners ontvingen : "eerst bouwen dan slopen". Dat spreekt voor zich mits de woningen in Lingewijk Noord voor de bewoners uit de "oude "Lingewijk betaalbaar zijn.

Een andere toch wel vreemde mededeling in de informatie is de volgende "veel woningzoekenden weigeren een huis in Zandvoort omdat zij er de woningen te klein vinden of omdat er teveel opknapwerk in zit " . Dat kan best zo wezen (daarover hebben wij geen gegevens) echter wij hebben wel opgemerkt dat op de site Wonen in Gorinchem.nl (hieronder de link) woningen in Zandvoort gewenst zijn. Er is zelfs een woning geweest met meer dan 40 belangstellenden.

U bent hier