h

Weekbrief 6 van de fractievoorzitter van 5 t/m 11 februari 2007 (tekening toegevoegd)

11 februari 2007

Weekbrief 6 van de fractievoorzitter van 5 t/m 11 februari 2007 (tekening toegevoegd)

Woensdag heb ik kennis gemaakt met een klas economieleerlingen van het Da Vinci College.
Ik heb mijzelf voorgesteld en verteld wat ik met hen wilde gaan doen. In het kader van het vak burgerschapscompetenties zullen we kijken wat economie allemaal met politiek en gemeente heeft te maken. Er is alle medewerking vanuit het stadhuis en ik heb er veel zin in om met deze jongelui iets moois te gaan doen. Ik hou u op de hoogte.

Tekening van Florine Marise Kikkert

Tekening van Florine Marise Kikkert

Ook Sebastiaan van Krootjes kan wel es losbandig zijn in "de stad" Gorinchem.......jahaa hij ook.
holadioo, hier is Gorinchem "Gorcum aan de Merwede" tralàlàà

In de avond ben ik naar Amsterdam gegaan. Er was in Podium Mozaïek een debat over diversiteit in relatie met kunst en cultuur. Er werden zes uitgekozen plannen voor dit thema besproken en duidelijk gemaakt wat er precies mee werd bedoeld. Sommige plannen waren namelijk nog wel erg onduidelijk. Één plan vond ik erg goed en goed toepasbaar in Gorinchem lijkt mij. Het is een plan uit Rotterdam van Jeanne van Heeswijk en Dennis Kaspori ‘Vakmanstad / Freehouse’ : onderzoek naar doel van cultuur, economie en onderwijs in stedelijke vernieuwing en een concreet model voor het stimuleren van culturele productie en de wijk het Oude Westen in Rotterdam. Misschien voelde ik mij er ook toe aangetrokken omdat ik ben geboren in het Oude Westen. Ik ga proberen om dit plan voor Gorinchem te gaan bekijken en bespreken.

Donderdag was een drukke dag. Eerst had ik een goed gesprek met Dick van Zanten van de Bevo. We hebben het gehad over cultuur in Gorinchem. Hij was met name verheugd over het feit dat de SP toch echt voor cultuur wil opkomen. Hij was daar in het begin erg bang voor, maar doordat hij begreep dat ik veel had betekend voor het Symposion 2005 en ook het verhaal over de evaluatie van de cultuurnota had hen een heel gerust gevoel gegeven. Ook hebben we het gehad over een feest wat half dit jaar zou kunnen worden gehouden t.a.v. de architectuur in Gorinchem. Daar had ik na dit gesprek nog een gesprek over met enkele ambtenaren van de gemeente. Het beloofd een heel aardig evenement te gaan worden in samenwerking met het Nederlands Architectuur Instituut. U zult daar zeker nog veel over horen en lezen.

’s Avonds hadden we een bestuursvergadering waar ik officieel afscheid nam van het bestuur van de SP-afdeling Gorinchem. Er zijn nog erg veel dingen te doen en het nieuwe bestuur heeft er erg veel zin in, onder leiding van Theo Voorspuij. Ik kreeg een mooie bos rode rozen en ik wens Theo heel veel wijsheid en sterkte in zijn nieuwe functie.

Vrijdag ben ik weer bezig geweest met mijn nieuwe hobby, houtdraaien. Het is een fascinerend ambacht. Je moet je heel erg concentreren maar tevens is het heel ontspannend. Als ik het een beetje onder de knie heb dan denk ik dat ik er veel aan heb voor mijn rust. Er zijn in Nederland verschillende regionale groepen houtdraaiers die erg mooi werk maken. Mijn ‘leermeester’ uit Goudriaan draait fenomenaal mooie hoeden van hout die niet dikker zijn dan een millimeter. Onbegrijpelijk zo mooi en technisch knap. Ik hoop veel van hem te kunnen leren.

Maak van aanstaande week een zinvolle week.

Gerard Broekman, fractievoorzitter SP Gorinchem

U bent hier