h

Gorinchem in actie voor beter openbaar vervoer!

27 februari 2007

Gorinchem in actie voor beter openbaar vervoer!

Op zaterdag 24 februari organiseerde de SP een tour met het openbaar vervoer door heel Zuid-Holland. De OV-tour begon al om tien uur met SP-Kamerleden Paul Ulenbelt en Krista van Velzen in Leiden, en duurde tot zes uur in Spijkenisse en Gorinchem. In iedere plaats vroegen Statenkandidaten aandacht voor de standpunten van de SP voor een goed, veilig en betaalbaar openbaar vervoer.

De tour was ook de presentatie van het actieplan Zuid-Holland bereikbaar! Alternatieven van de SP voor een dichtslibbende randstad , waarin de SP onder andere voorstelt het openbaar vervoer gratis te maken voor jongeren tot 12 jaar en ouderen boven de 65, iedere Zuid-Hollander vijf gratis OV-reisdagen per jaar te geven, en bedrijventerreinen bereikbaar te maken met comfortabele bussen over de snelweg.

In iedere plaats die de SP-tour aandeed was er wel iets aan de hand met het openbaar vervoer. De rode draad: OV is het ondergeschoven kindje ten koste van meer asfalt en dure prestigeprojecten. Aanbestedingen en privatiseringen zorgen voor slechtere dienstverlening. Een verslag:
Lies van Aelst, nummer 5
Lies van Aelst in Gorinchem

U bent hier