h

Weekbrief 49 van de voorzitter van 4 t/m 10 december 2006

10 december 2006

Weekbrief 49 van de voorzitter van 4 t/m 10 december 2006

Onze motie van de vorige week, over het eindejaarsdiner, heeft deze week nog flink nagegalmd. Regelmatig werd er op gezinspeeld door de collegae raadsleden. Maar het was heel prettig te horen en te lezen dat veel mensen het met ons eens zijn. Eén mailreactie sprak boekdelen. Hier de laatste zinnen daaruit: Jullie hebben de zwakkeren in de samenleving een stem gegeven! Ga zo door en hartelijk dank. (deze mail is onderaan geheel te lezen, uiteraard zonder naam) Dat doet je goed en daar doen we het ook voor. Ik hoop dat de andere partijen dat ook in gaan zien.

Aanstaand weekend begint het winterfestijn in de stad. Ik heb mij opgegeven om als vrijwilliger enkele dagen daar bij te zijn en daarom was er woensdagmiddag een bijeenkomst met de andere vrijwilligers over hoe of wat. Zeer verhelderend en aardig om de verschillende collegae te ontmoeten. Zondag zal ik beginnen van 9.30 t/m 16.00 uur. Het lijkt mij een heel aardige gebeurtenis. Ik heb het al in enkele andere steden, bijvoorbeeld Maastricht en Stockholm, gezien en het is er altijd erg gezellig. Laten we hopen dat het ook in Gorinchem een groot succes gaat worden. Het zal de binnenstad in elk geval erg levendig maken.

Na de uitleg over de ijsbaan moest ik snel naar ‘l Etoile. Jo van de Wal (CDA) had gezorgd dat raadsleden een kijkje konden nemen in deze relaxzaak. Veel langs gereden maar nog nooit binnen geweest. Het was een leuke kennismaking. We hebben zowel in de bar als in de diverse kamers een kijkje mogen nemen. Allemaal keurig en zacht verlicht. Wel zoals ik het mij had voorgesteld. Het is goed om als raadslid te weten hoe in een dergelijke zaak alles is geregeld. Binnenkort moeten we de prostitutieverordening bespreken, werd door Pierre Schefferlie verteld, en dan is het goed om er eens binnen te zijn geweest.

Ik ben deze week twee avonden naar Peeriscoop geweest. Naast dat het een erg gezellige uitgaansgelegenheid is, wordt er ook een erg prettig programma gepresenteerd. Woensdag was er een optreden van Lucretia van der Vloot met zeer goede zang en cabaretachtige nummers en donderdag een virtuoos op de piano, de jazzmusicus Peter Beets met zijn trio. Ik vind het voor iedereen aan te raden Peeriscoop te bezoeken. Het zal zeker bevallen.

Het gaat goed met de SP-afdeling van Gorinchem. Deze week zijn weer 4 mensen lid geworden. Als het zo doorgaat zijn we voor het eind van het jaar de PvdA in leden voorbij gestoven in Gorinchem. Dat zou erg leuk zijn dus als je iemand kent die overweegt om lid te worden van de SP laat het dan nu gebeuren. Zoals je mogelijk weet is het SP ledenaantal verleden week de 50.000 leden gepasseerd.

A.s. zaterdag staan we weer met onze kraam in de stad. We zullen o.a. dan ons standpunt t.a.v. de voedselbank en het eindejaarsdiner uitleggen aan de voorbijgangers. We zijn benieuwd of we weer veel bijval krijgen.

Maak er een ontspannen week van.
Gerard Broekman

Hier een van de e-mails die wij ontvingen n.a.v. de :"etentjesmotie"

    Eindelijk een partij die een standpunt durft in te nemen. Iedereen van mij kennissenkring heeft SP gestemd. Juist omdat de SP duidelijk is en een standpunt durft in te nemen. Ik zelf behoor helaas ook tot de zwakkeren in de samenleving en door te stemmen heb ik het gevoel dat ik wat heb bereikt. Ook door anderen ervan te overtuigen SP te stemmen. Want iedereen huivert als het kabinet in zijn bestaande vorm zou blijven bestaan.
    Een etentje? Prima, maar dat kan op verschillende ludieke manieren worden opgelost en goedkoper. Ik denk dat de dames en heren raadsleden dan maar even in de leer moeten gaan bij de minima. Of misschien kunnen ze de voedselbank inschakelen, want die is zeker voor de lol opgericht? Daarom was ik zo blij te lezen dat de SP zich ervan distanstieërde. Jullie hebben de zwakkeren in de samenleving een stem gegeven! Ga zo door en hartelijk dank.

U bent hier