h

Artikel in het AD over "eet smakelijk"

2 december 2006

Artikel in het AD over "eet smakelijk"

Vandaag, 2 december 2006 staat een artikel over de door de SP Gorinchem ingediende motie "eindejaardsdiner" in het AD Rivierenland. We willen een reactie geven op dit artikel.

In het artikel wordt aangegeven dat de SP donderdag een motie indiende om ook de andere partijen af te laten zien van een etentje.
Dat is niet geheel correct. (zie link naar motie onderaan dit artikel). De SP wilde onder de huidige voorwaarden niet meedoen aan dit diner. De SP wilde dat de genodigden en hun partners zelf de dinerkosten zouden gaan betalen i.p.v. de inwoners van Gorinchem. Het vrijkomende geld zou besteed kunnen worden aan .............

De SP heeft tijdens het indienen van de motie en de discussie over de motie nooit de woorden "oer de balk" e.d. in de mond genomen. In eerste termijn (toen had de SP de motie nog niet eens verdedigd) kwam dhr. Scheferlie al met deze interpretatie.
Derhalve is de opmerking "De SP doet nu richting de inwoners van Gorinchem voorkomen alsof we zo maar geld over de balk smijten "van dhr. Schefferlie uit de lucht gegrepen en een eigen interpretatie. Een interpretatie die wat ons betreft al genoeg zegt.

Ook vinden wij de opmerking van dhr. Schefferlie in de laatste alinea eigenaardig en dreigend. Wij houden niet zo van dreigementen. En zijn er zeker niet gevoelig voor.Zodra er gedreigd wordt is er schijnbaar geen enkel goed argument over.

"De teleurstelling hierover is echt groot. Ik vrees dat daardoor de gevolgen wel eens groter kunnen zijn dat de SP heeft voorzien’’, aldus Schefferlie.

De SP fractie heeft tot op heden nog geen enkel steekhoudend argument gehoord van de "andere kant". Wij zijn het volledig met de "andere" partijen eens alleen vinden wij het geen goed idee om te gaan eten op kosten van de inwoners van Gorinchem. Daar zit het verschil. De anderen vinden dat de gemeenschap moet betalen voor "de soort smeerolie". De SP vindt dat de mensen zelf gemakkelijk de kosten van dit eten voor hun rekening zouden kunnen en moeten nemen.

Overigens is het artikel na te lezen - en kunt u erop reageren via onderstaande link.

U bent hier