h

Weekbrief 46 van de voorzitter van 13 t/m 19 november 2006

19 november 2006

Weekbrief 46 van de voorzitter van 13 t/m 19 november 2006

Ik zal het nooit worden, een politicus. Dat is mij de laatste weken wel duidelijk geworden. Er wordt met grootse woorden aangegeven dat ze zus of zo gaan doen en puntje bij paaltje wordt er niets gedaan of alleen heel zachtjes een opmerking gemaakt.
Ik vind als je iets te zeggen hebt over het een of ander omdat je vindt dat het niet hoort of dat het fout is dan moet je dat gewoon ronduit zeggen en niet eromheen draaien.

Zo was het met onze motie over de voedselbanken vorige week en zo is het regelmatig. Zaterdag tijdens de verkiezingsmarkt sprak ik Pierre Schefferlie (fractievoorzitter PvdA Gorinchem) nog over die motie over de voedselbanken. Hij vertelde mij dat hij het niet nodig vond om de motie te steunen omdat er al genoeg werd gedaan in het programma van de coalitie tegen de armoede. De SP vindt dat een beleid, wat is gericht op het onnodig maken van voedselbanken, heel zichtbaar maakt dat er tegen de armoede wordt gewerkt. Wouter Bos maar roepen dat als hij minister president wordt hij als eerste zal zorgen dat de voedselbanken niet meer nodig zijn. Waarom wil de PvdA in Gorinchem daar dan niet zichtbaar aan werken? Pierre Schefferlie vertelde nog wel even dat doordat de SP met 4 zetels in de gemeenteraad was gekomen zij de VVD zo ver hadden kunnen krijgen dat er een socialer gezicht binnen het college van B&W kon worden getrokken. Dat was dan het eerste succes meteen na de verkiezingen voor de SP.

Het was overigens erg gezellig en druk tijdens de verkiezingsmarkt, zaterdag in het centrum van de stad. Dat kwam natuurlijk ook door de intocht van Sinterklaas. Er stonden rijen ouders met kinderen voor onze kraam om een SP ballon te krijgen. Dat ging door tot ongeveer 12.30 uur. Toen waren onze ballonnen op. Heel jammer want we moesten vele kinderen teleurstellen. We hadden toen al zeker 400 ballonnen uitgedeeld. Ook hebben we leuke reacties gekregen. Het lijkt wel alsof iedereen nu de SP echt heeft ontdekt en op onze partij gaan stemmen. Ik ben erg benieuw woensdag naar de uitslag in Gorinchem.
Ik vernam dat het bij het Piazza centrum en bij winkelcentrum Laag Dalem niet zo druk is geweest. Alles bij elkaar hebben we ruim 2500 SP-pannensponsjes kunnen uitdelen. Deze sponsjes, nu in het nieuwe SP-design, worden door vele mensen gewaardeerd. De mensen komen er echt voor naar ons toe om er weer een te krijgen. Ze worden goed gebruikt, dat is duidelijk.
De onderlinge contacten met de andere politieke partijen lopen ook steeds beter. Wij hebben naast de sponsjes nog honderden chocolademunten uitgedeeld omdat de SP voor een beter Nederland staat voor hetzelfde geld. Van de PvdA kregen we heerlijke ‘rooibosthee’. Bleek wat aan de sterke kant te zijn maar heel lekker. Van de VVD kregen we een lekkere mandarijn. Zo konden we elkaar voorzien van natjes en droogjes.

A.s. woensdag met z’n allen om 21.00 uur naar het gemeentehuis om wellicht een groots(t)e overwinning van de SP voor de Tweede Kamer te kunnen vieren. Komt allen tezamen!

Zorg dat we woensdag ook in Gorinchem wat te vieren hebben.

Gerard Broekman, voorzitter en fractievoorzitter SP-afdeling Gorinchem

U bent hier