h

Betaalbaar wonen volgens de Gorcumse PvdA

16 november 2006

Betaalbaar wonen volgens de Gorcumse PvdA

Op de site van de PvdA is een bericht te vinden over wat zij vinden wat betaalbaar wonen is en hun oplossing landelijk en plaatselijk.

De site van de Gorcumse PvdA geeft onder andere het volgende bericht weer: (zie de link onderaan naar de "foto"van de site)

Iedereen heeft het recht op een dak boven zijn hoofd. Toch is het steeds moeilijker voor mensen om aan een betaalbare woning te komen. Betaalbaar kan hier zowel duur als goedkoop zijn, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden die mensen hebben.
Starters blijven noodgedwongen in een studentenhuis of bij hun ouders wonen.
Ouderen kunnen geen aangepaste woning krijgen en een werkend gezin met een gemiddeld inkomen kan dat ene huis met extra kamer in die kindvriendelijke wijk niet betalen. Er zijn gewoonweg te weinig woningen in Nederland.

Kortom, er is sprake van woningnood.

Met tien actiepunten wil de PvdA ervoor zorgen dat mensen weer betaalbaar kunnen wonen in een fijne buurt.

Vertaald naar de situatie in Gorinchem betekent het woonbeleid dat er met name in het wat duurdere segment gebouwd moet worden om doorstromen op gang te brengen. In aantallen zijn er voldoende goedkope woningen, die in diverse gevallen bewoond worden door mensen die graag duurder wil wonen maar dit niet kunnen omdat de gewenste woning niet beschikbaar is.

Commentaar van de SP Gorinchem
Of dit bovenstaande waar is ? Wat is betaalbaar met alleen een AOW / WAO uitkering of het minimumloon? Woningen in het wat duurdere segment, is dat wat duurder dan 400.000 euro en meer ?. De PvdA maakt wel voor u uit wat goed voor u is. Zij vinden dat er voldoende goedkope woningen zijn. Let op de SP is niet tegen het bouwen van dure woningen. Maar alleen het bouwen van dure woningen is nooit voldoende om de woningnood (de PvdA geeft het toe, terwijl zij dit in Gorinchem nog nooit hebben toegegeven) op te lossen.

Ook opzienbarend: in hun eigen folder (zie link) geeft onder punt 6 de PvdA dat er andere woningfinancieringsconstructies b.v. het bouwen van woningen in eigen beheer, het zgn Collectief Particulier Opdrachtgeverschap aandacht moet hebben. Echter in Gorinchem wijst men dit af tijdens de begrotingsbehandeling van 9 november jl. Snapt u het nog? Het is zeker verkiezingstijd ? Of is er paniek?

U bent hier