h

De reiniging. Met 30 man de gehele stad de baas !

3 oktober 2006

De reiniging. Met 30 man de gehele stad de baas !

De SP fractie heeft vandaag de Gemeentereiniging en Centrale Werkplaats bezocht (ja beiden met hoofdletters) Wat kunnen 30 man / vrouw veel voor elkaar krijgen !

Na de excursie van een tweetal weken geleden naar de Huisvuilcentrale te Alkmaar hebben we nu een zeer informatieve en leuke rondleiding gekregen op de terreinen van de Gemeentereiniging en de Centrale Werkplaats op industrieterrein Papland. Deze rondleiding werd gegeven door een zeer enthousiaste heer Ton Versteeg, hoofd van deze afdelingen.
Wist u dat de gemiddelde inwoner van Gorinchem ca 1000 kg per jaar / per huishouden afval heeft ? En wist u dat de gemeente op Papland (op het afvalbrengstation) zeer veel afval gescheiden inzameld? En dat dat scheiden de gemeente, dus ons allen, veel geld bespaard?
Voor ons is veel duidelijk geworden. We noemen naast de afvalverwijdering nog een aantal zaken die vanuit Papland goed worden geregeld: - ongediertebestijding, vegen van terreinen (tegen extra betaling worden ook bedrijfsterreinen schoongehouden of gestrooid in de winter), ophalen van grof bedrijfsafval.

En mogelijk nog een nieuwtje: een telefoontje naar Papland (0183-681111) en u kunt gratis een aanhangwagen regelen. Altijd gemakkelijk om te weten,

Dames en heren bedankt voor de gastvrijheid namens de SP afdeling Gorinchem.

U bent hier