h

Zou het in Gorinchem ook zo zijn?

13 augustus 2006

Zou het in Gorinchem ook zo zijn?

Gorinchem heeft vele eigen "wetten"en regels. De zogenaamde Gorinchemse variant, we zijn benieuwd...

of er in Gorinchem ook een variant bestaat op de woningbouw, we vrezen dat deze keer Gorinchem gewoon in de pas loopt van de bouwondernemingen. In de Volkskrant van 12 augustus (zie onderstaande link) wordt gewezen op de werkwijze van de bouwondernemingen in Nederland. Men koopt goedkoop grond van boeren. De gemeente maakt enige tijd later bekend dat deze grond bouwgrond gaat worden. De bouwondernemingen willen de grond wel verkopen... echter naast een financiele vergoeding maken ze ook graag gebruik van hun recht om de huizen die op die grond gebouwd gaan worden te bouwen. Ja, natuurlijk meer of bijna alleen maar dure koopwoningen.... Zal het in Gorinchem anders gaan ?
Geef uw mening aan ons door...

U bent hier