h

Wij gaan binnenkort Podcasten

16 juni 2006

Wij gaan binnenkort Podcasten

Podcast 92004) is een samentrekking van het Engelse broadcast (uitzenden) en de merknaam Ipod, de mediaspeler van Apple, waarop audiobestanden worden beluisterd.

Voor de digitale verspreiding van de bestanden wordt gebruik gemaakt van de teckniek RSS, een afkorting die staat voor Really Simple Syndication. Dezelfde techniek wordt ook al toegepast om bijvoorbeeldeeld Videobeelden (Vodcast) en foto's (Photocast) te verspeiden.
De SP afdeling Gorinchem zal starten met Audiocast (alleen geluid).

In eerste instantie zal minimaal de weekbrief van de voorzitter op de volgende manier worden gedistribueerd:

Als u een Ipod heeft neemt u via onze site of de onderstaande sites een gratis abonnement op de Podcast van de SP. Zodra er een Podcast beschikbaar is en u logt met uw Ipod in op uw computer dan ontvangt u de nieuwste Podcast gratis op uw Ipod.

U kunt dan op het door u gekozen moment en zo vaak als u het wilt de Podcast van de SP beluisteren. Deze nieuwe manier van uitzenden / radiomaken wordt toegepast voor vele tientallen varianten zoals Learncast (u leert b.v. Italiaans via de Podcast en ontvangt dagelijks een gratis les) of Godcast (een religieuze Podcast).

Reeds zeer veel mensen hebben een Ipod en hebben een abonnement op een of meer Podcasts, kijk b.v. eens op de volgende sites: gespod.nl , podfeed.nl , podplaza.nl , podcastinfo.nl en natuurlijk de site van Apple

Er zijn toch al meerdere politici en zelfs al een voetballer (Roy Makaay) die een Podcast beheren.

Overigens zal de weekbrief ook ouderwets via de site afluisterbaar zijn.

Je zult de aankondigingen zien wanneer we starten.

U bent hier