h

Kijk ook eens in je agenda en kom eens naar een gemeenteraadsvergadering

29 juni 2006

Kijk ook eens in je agenda en kom eens naar een gemeenteraadsvergadering

Ja. Er gebeuren belangrijke zaken in de gemeenteraad (nou ja niet altijd) van Gorinchem maar wel in juli 2006. Overigens Gorinchem mag je wel schrijven maar niet uitspreken... het moet Gorcum zijn (het is maar dat je het weet) aldus burgemeester IJssels dinsdagavond 27 juni...

Op 6 juli 2006 wordt de financiele situatie van de gemeente Gorinchem besproken. Weet u dat er veel geld over is ? 1.6 miljoen uit 2005 en bijna 3 miljoen over de eerste maanden van 2006. Het gaat dus goed met Gorinchem. En met u ....? Het geld van de gemeente wordt opgepot voor de toekomst. Nou is er niets tegen oppotten echter ... als je aan de andere kant vindt dat Gorinchem socialer moet worden (en dat vinden ook de PvdA, VVD, CU/SGP en SB/LG. want dat hebben ze beloofd in hun coalitieprogramma) zal je natuurlijk daar nu geld voor moeten reserveren. U kent ongetwijfeld de uitdrukking dat je een paraplu moet kopen als het droog is en niet als het regent.

Wij vinden het daarom onverteerbaar dat het sociale gezicht niet in voldoende mate dreigt te worden getoond. De toekomstige WMO ? Geen geld voor vrijgemaakt...de overheid moet genoeg bijdragen zo niet dan gaan we naar Den Haag aldus de politiek in Gorcum, en denkt u dat ze daar warm of koud van worden in Den Haag, nee helaas niet....... Opheffen van de noodzaak van de voedselbank.... Geen geld voor vrijgemaakt. Zaken n.a.v. ouderenproof..... wachten nog op oplossing. Dierenwelzijn.... niets voor geregeld. Sporten voor gehandicapten.... Ja, de verenigingen krijgen meer subsidie als ze gehandicapten laten sporten, maar kunnen de gehandicapten de vereniging wel betalen..... voor de gehandicapten / minder validen niets geregeld.

Een ander voorbeeld : het oude politiebureau in de stad wordt voor de somma van 1.3 miljoen euro aangekocht. En weet u wat er nu aan de hand is. Het wordt bewoond door de anti-kraakwacht.

We zijn benieuwd of de PvdA woord zal houden en blijft vinden dat socialer zijn investeringen in maatschappelijk nut meer rechtvaardigd dan investeringen in economisch nut (eten gaat voor stenen).

Uiteraard en laten we daarmee besluiten, staan er ook prima zaken in de plannen voor de toekomst. Gelukkig meer positief dan negatief. Dus zoals de reclameborden in Gorcum aangeven... weest optimistisch, het glas zit meer dan halfvol. Wij zullen echter waakzaam blijven en helaas zal dat betekenen dat wij vaker over de minder positieve zaken zullen rapporteren. Over de positieve zaken wordt door de coalitie al genoeg gesproken. ZIj hebben het niet over de mindere zaken. Daar is onder andere de SP voor.

Komt u maar eens kijken. En geef pas dan een eerlijk oordeel over de Gorcumse politiek.
.

U bent hier