h

Avondvierdaagse. De politiek letterlijk de straat op

16 juni 2006

Avondvierdaagse. De politiek letterlijk de straat op

ROOD en SP Gorinchem lopen 4daagse. De Gorcumse politiek gaat letterlijk de straat op.

In de Gorcumse avondvierdaagse loopt dit jaar de politiek mee. Samen met rolstoelgebonden ouderen. Niet alleen de SP loopt mee, maar ook de wethouder van de VVD is er en een aantal raadsleden van de PvdA, GroenLinks, CDA en de VVD. Een gemengd gezelschap dus. De ouderen vinden het heel gezellig, en wij natuurlijk ook!

Dag 1. Dinsdag 13 juni 2006
We hebben vandaag de stadswallen rondgelopen(Gorinchem is een vestingstad). Iedereen vond dit heel erg mooi. En het weer hielp ook behoorlijk mee. We hebben genoten van het uitzicht over de rivier en heerlijk in de zon gezeten. Er waren wat mensen die een regenjas hadden meegenomen, maar die hadden we gelukkig niet nodig, Wij waren natuurlijk niet de enige groep die meeliep met de avondvierdaagse. Bij het tweede stukje wal kwamen we in een file terecht, omringt door zingende kinderen. Eenmaal terug bij het verzorgingshuis hebben we nog gezellig een kopje koffie op, een zeer geslaagde dag.

Dag 2. Woensdag 14 juni 2006
Het weer was iets minder vandaag. Maar we hadden gekleurde regenjasjes dus liep(reed) het merendeel van de ouderen in een toepasselijk oranje jasje. Ook onderweg kwamen we de nodige oranje slingers en vlaggetjes. We werden van alle kanten aangemoedigd door toeschouwers en omstanders. Want wie niet meeloopt met de avondvierdaagse staat aan de kant aan te moedigen. Ondanks het weer vonden de mensen het gelukkig toch leuk

Dag 3 en 4. Donderdag 15 en vrijdag 16 juni.

Heerlijk weer op beide dagen. Niet al te warm en ook niet te koud om een gezellige wandeltocht te ondernemen. Op vrijdagavond was er uiteraard het traditionele defile nu afgenomen vanwege vakantie van burgmeester Ijssels door loco burgemeester Jack Oostrum. Wat een intocht. Drommen mensen langs de kant om de wandelaars te bewonderen. En vele muziekkorpsen tussen de lopers om de stemming er in te blijven houden De laatste loodjes waren natuurlijk het moeilijkst.

Dit is voor volgend jaar met een nog groter politiek gezelschap zeker voor herhaling vatbaar.

Op Gorinchem-presenteert.nl enkele honderden foto's. Daarom de onderstaande link naar deze site zie foto's 20 t/m 25.

U bent hier