h

Mobiele telefonie

24 oktober 2014

Mobiele telefonie

De afgelopen maanden komen er steeds meer klachten binnen bij de fractie van de SP over de slechte bereikbaarheid, met name in de binnenstad, van mobiele telefoons en andere draadloze communicatiemiddelen. In de vorige week gehouden fractievergadering is daarom besloten hierover schriftelijke vragen te stellen.

Hierbij wordt aangesloten bij eerdere uitgebreide discussies in de gemeenteraad in de raadsperiode 2006-2010. De fractie vraagt om een “update” van de toen gevoerde discussie. Die discussie had vooral betrekking op de moeilijke afweging tussen bereikbaarheid en mogelijke gevaren van de straling van de benodigde zenders. De SP fractie is vooral geïnteresseerd in de vraag of met de huidige techniek (we zijn al weer vier jaar verder) de problemen op een verantwoorde wijze kunnen worden opgelost en of de gemeente daarin een rol kan spelen.

Wij hebben de vragen gisteren verzonden. Uit de krant begrijpen we, dat de fractie van SB een meldpunt heeft geopend voor klachten over de mobiele bereikbaarheid. Wij denken, dat dit een aanvulling is op de beleidsmatige vragen, die we aan b en w hebben gesteld. Als dit een duidelijk beeld geeft van de omvang van het probleem, zal dat een goede ondersteuning zijn van de wens om tot een verbetering te komen. Wij adviseren iedereen met klachten om van deze service gebruik te maken.

Reactie toevoegen

U bent hier