h

Nog een keer volkstuinen Oostgracht

23 juli 2014

Nog een keer volkstuinen Oostgracht

In ons vorige persbericht over dit onderwerp hebben we al duidelijk gemaakt, dat de motie van de Socialistische Partij en van Gorcum Actief geen betrekking had op een actie ten nadele van de volkstuinen aan de Oostgracht.
Omdat we merkten, dat bij de volkstuinvereniging Oostgracht de onrust niet was weggenomen, hebben wij, vanuit de fractie contact opgenomen met het bestuur van de vereniging. Wij hebben het bestuur de verzekering gegeven, dat de motie niet gericht is op een ingreep in de volkstuinen.

Zoals in het persbericht van afgelopen week al is gezegd, het gaat de indieners alleen om de “buitenkant” van de Oostwal, terwijl de volkstuinen juist aan de binnenzijde van de wal zijn gesitueerd.
Wij vinden, dat de bebouwing aan de buitenzijde (Kasteelplaats en Steenplaats) niet nog verder moet worden uitgebreid. Bovendien zou het (en daar gaat de motie over) volgens ons goed zijn, als er vanuit de oostzijde op een paar plaatsen een doorzicht naar de wal wordt gecreëerd. Die mogelijkheid wordt nu door het college onderzocht.
Afgesproken is, dat na de vakantie de SP fractie een bezoek zal brengen aan het volkstuincomplex en met de vereniging in gesprek zal gaan over de inrichting van het gebied.

U bent hier