h

Coalitievorming

16 april 2014

Coalitievorming

Na de verkiezingen voor de gemeenteraad hebben wij u commentaar op de uitslag gegeven en gezegd dat we benieuwd waren naar de stappen, die de grootste partij (PvdA) zou zetten om tot een coalitie voor Gorinchem te komen.

Daarna is het, wat de berichtgeving betreft, even stil geworden. In de krant heeft u kunnen lezen dat er een informateur was benoemd, die moest zoeken naar een werkbare coalitie. Daar hadden we als SP weinig aan toe te voegen. Broedende kippen moet je niet storen. We hebben wel intensief met de informateur en de andere fracties overlegd.

Gisteravond heeft de informateur, de heer Molkenboer, zijn werkzaamheden afgesloten en verslag uitgebracht. Het verslag kunt u hier lezen.

Onze fractie zal nu samen met de fracties van VVD, CU-SGP, D66 en GroenLinks het gesprek aangaan voor het maken van een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Het persbericht (dat u hier kunt lezen) is daar duidelijk over.

U kunt erop vertrouwen, dat onze fractie al het mogelijke zal doen om, samen met de andere fracties, een goed akkoord te sluiten, gebaseerd op gezonde gemeentefinanciën en gericht op een rechtvaardig sociaal beleid, betaalbare woningbouw en -renovatie en behoud van onze culturele waarden.

Als we het conceptakkoord klaar hebben hoort u van ons!

Reactie toevoegen

U bent hier