h

Even voorstellen....Marieke Gijsen

12 maart 2014

Even voorstellen....Marieke Gijsen

Op onze kandidatenlijst staan ook kandidaten die minder vaak in de belangstelling staan. Wij stellen ze graag aan u voor.

 

Naam: Marieke Gijsen - Collignon
Geboren: 9 oktober 1989 te Rotterdam
Opleiding: Associate Degree Pedagogisch Educatief Medewerker 
Werk: Helaas werkzoekende, maar ook trotse huismoeder.

Waarom werd je toentertijd lid van de SP?
In oktober 2004 heb ik samen met mijn moeder meegedaan aan de demonstraties tegen de toenmalige bezuinigingen van het kabinet Balkenende 2. Ik was toen net 15 jaar, maar ik weet nog dat ik alle stukken wilde lezen. Ik wilde persé weten hoe de vork in de steel zat en ik vond de gang van zaken zo oneerlijk. De jaren daarna ben ik me blijven fascineren voor de politiek en telkens bleek weer dat de SP het beste bij me past. Het moet en kan socialer, daar ga ik voor!

Hoe ben je zo in Gorinchem verzeild geraakt, vanuit …?
Voor ik in Gorinchem kwam wonen, woonde ik in Gouda. Ik ben hier naartoe verhuisd omdat ik ging samenwonen met mijn vriend, nu man. Vanaf het moment dat we verkering kregen was ik veel hier te vinden. Ik was op slag verliefd op de stad, het water, de gezelligheid en de mooie verhalen die Gorinchem rijk is. 

Wat is de reden voor jou om je kandidaat te stellen voor de Gorinchemse gemeenteraad?
Met mijn kandidaatstelling wil ik laten zien dat ik achter de SP sta. Ik sta voor de sociale aanpak, voor het samenwerken en voor het opkomen voor de zorg voor anderen.  
 
Als jij morgen iets zou mogen veranderen in Gorinchem, wat zou dat dan zijn?
Hoewel ik me bewust ben van de noodzaak van bezuinigingen in deze tijd, vind ik dat er goed gekeken moet worden naar de invulling hiervan. Bezuinigingen hebben altijd consequenties voor mensen en gezinnen. Het is belangrijk om hierbij stil te staan en deze consequenties mee te nemen in de verschillende overwegingen.  

Waarom denk je dat SP de beste keuze is voor Gorinchem?
Het moet en kan socialer, daar staat ik voor en naar mijn mening kan de SP hier een goede invulling aan geven binnen de stad. We moeten het samen rooien, laten we elkaar dan alsjeblieft  niet uit het oog verliezen, dat is zonde van deze mooie stad!

Werkzaam zijn in de politiek vergt veel van lichaam en geest. Wat doe je om je te ontspannen? Ik geniet er enorm van om moeder te zijn. We gaan dan ook veel met z'n drietjes naar buiten om te genieten van de buitenlucht. Daarnaast zing ik in jongerenkoor Tutti, waarvoor ik ook in het bestuur zit. Het zingen biedt ontspanning, maar ook de hechte groep is erg belangrijk voor me. Als ik dan nog tijd over heb aan het eind van de week lees ik graag een boek of kijk lekker languit op de bank naar een goeie film.

Reactie toevoegen

U bent hier