h

Bericht van treurnis

16 maart 2014

Bericht van treurnis

Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van 13 maart met de huidige 23 gemeenteraadsleden werd helaas naast het besluit om 165 bomen te kappen in de Lingewijk, ook nog een ander "onnatuurlijk" besluit genomen. Een inwoner van Gorinchem zond ons zijn Bericht van Treurnis over dit besluit.

Op 13 maart 2014 heeft de gemeenteraad van Gorinchem - in vergadering bijeen - besloten tot sloop van de zoom van Plantsoen 20 en daarmee het hele gebiedje te verzieken.

Het is een uitvloeisel van eerdere sloperscolleges o.l.v. ”de sloop(burge)meester”.

De ceremoniemeester van de uitvaart, wethouder Rijsdijk trad op als executeur en sprak tegen beter weten in dat het voornemen tot sloop pas bij Haarwijk-Zuid in 2009 op kwam en ”vergeet” voor het gemak de veel oudere mondelinge toezeggingen.

De “zalig verklaring” van het plan door een “objectief” bureau, het algemeen belang, passen in gemeentelijk beleid etc. alles wordt van stal gehaald en nogmaals hardop gezegd, want dan ga je er zelf in geloven.

Gelukkig is dit besluit nog vóór de verkiezingen van 19 maart genomen, zodat de Gorcumse burgers met deze zoveelste doodssteek in ons groen hiermee bij hun stembepaling rekening kunnen houden.

Ik laat u daarom even weten hoe de stemmen lagen:

vóór sloop waren PvdA, VVD, Stadsbelang!! en CU/SGP en CDA

tegen sloop waren GroenLinks, SP, D66 en Gorinchem Solidair.

U weet wat u te doen staat.

De PvdA maakte het trouwens wel erg bont hoor door enthousiast te zeggen “van harte in te stemmen met….”; leuk om te moeten aanhoren.

Ik dank de tegenstemmers voor hun grote en vasthoudende inzet om het plan tegen te houden en voor de steun aan ons, de protesterende burgers.

Reactie toevoegen

U bent hier